Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Naptár
2018. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Házhozszállítás

Termék részletek


Teniszlabda

Teniszlabda
Teniszlabda érdekességek
teniszlabda
A teniszlabda önmagában talán nem tűnik túl érdekesnek – egy levegővel töltött sárga labda, amit háló fölött ide-oda ütnek. Jó sok pénzért persze. Most azonban következik egy felsorolás, melyben érdekességeket írok le a teniszlabdáról.

Tudtad, hogy körülbelül 300 millió teniszlabda jön le a futószalagokról évente? Ennyit gyártanak szerte a világban. A szerte a világban persze főleg Ázsia, meglepő módon viszont leginkább Japán a teniszlabdagyártás globális központja.
A legelső sárga teniszlabdát a Wimbledon-i tornán 1986-ban használták. Egyébként azért váltottak a fehér színről a sárgára, mert kutatások bizonyították, hogy a színes televízión leginkább a sárga szín látszik. A nagy sebességgel ide-oda cikázó labda esetében pedig igencsak mérvadó, hogy minél feltűnőbb legyen, pláne, ha nagyközönséget akarnak bevonzani egy-egy meccs megnézésére a tévék előtt.
Az International Tennis Federation (Nemzetközi Tenisz Szövetség) által több mint 200 bejegyzett teniszlabda gyártó cég létezik.
A legdrágább anyag, amit a teniszlabda gyártása során felhasználnak az a filc, amivel bevonják a labda külsejét. Tömött szerkezetű labdák esetében azonban sajnos ez a rész nagyon hamar kopik, míg levegővel nyomáskezelt labdák tovább bírják. Azoknak viszont a rugalmassága veszik viszonylag hamar el.
A valaha mért leggyorsabb szerva a horvát Sam Groth nevéhez köthető. 263,4 kilométer/óra sebességgel süvített el a labda a háló fölött. A leggyorsabb nő által ütött labda 209,6 kilométer/óra sebességgel vette célba az ellenfél célterületét, Sabine Lisicki szervája által.
A teniszlabda nehezebbé válik magas páratartalomban, valamint lassabban is repül
Ha lezárjuk a Wimbledon központi csarnokának tetejét, 290 millió teniszlabda férne el ott egyszerre
A 2010-es Wimbledon-i torna alkalmával 54,250 labdát használtak fel
teniszlabda

Teniszlabda további érdekességei
A végére pedig még pár érdekes adat:

A hivatalos teszt egy teniszlabda játékra való alkalmasságára a következő: leejtik 100 inch magasból és ha 53 és 58 inch közötti magasságban pattan vissza a földről, akkor átment a teszten
És végül egy kis luxus: 1926-ban kiadtak egy nyomás-kezelt fémcsövet, melyben teniszlabdákat tartottak. Giccses, de azért menő – ezt a fém csövet csak egy templom kulcsával lehetett kinyitni.
  • Cikkszám
    123412
Webáruház készítés