Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Naptár
2018. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Házhozszállítás

Termék részletek


Fairplay - Tisztességes játék

Fairplay - Tisztességes játék
A „fairplay” egy olyan angol szó, amely ebben az eredeti formájában terjedt el a világon, és mindenütt a becsületes, sportszerű magatartást jelképezi. Azt a magatartást, amely a játék hevében, esetleg a győzelemmel járó pénzdíj ellenére is tiszteletben tartja az egyenlő feltételek elvét, az ellenfelet és a játék szépségét.
Különösen fontos ez a teniszezők körében, hiszen a tenisz egy olyan kivételes sportág, ahol nagyon sokszor kerül sor arra, hogy a játékosoknak játékvezető nélkül kell lejátszani a mérkőzésüket.
Mindamellett, hogy szép dolog etikusan viselkedni a pályán, ma már a sporttudomány is bebizonyította, hogy jobban jár a teniszező, ha betartja a szabályokat, mert a teljesítményére ez van a legjobb hatással. A tudatosan felkészülő teniszezők tudják, hogy a csalással hosszú távon ártanak a saját önbizalmuknak, az ellenségeskedéssel, illetlen viselkedéssel pedig kizökkentik saját magukat a koncentrációból, és ennek eredményeként még több pontot fognak elveszíteni.

Legyél Te is „fairplay” játékos, mert, a győztesek is azok!


Az alábbiakban felsoroljuk, hogy mit jelent ez a teniszpályán:

Olvasdd el a tenisz játékszabályait, valamint a téged érintő versenyszabályzatokat, mert amit nem ismersz, azt nem is tudod betartani!
A szabályokat akkor is tartsd be, ha senki nem tudja leellenőrizni, hogy igazat mondasz-e.
Ellenfeleddel, valamint a verseny szervezőivel, dolgozóival, nézőkkel legyél mindig udvarias, és beszélj tisztelettel.
Ha igazságtalanság ér, próbálj meg érvényt szerezni igazadnak a versenyszabályok és a játékszabályok útmutatásai szerint. Ha mind ezek után is úgy érzed, hogy számodra előnytelen és igazságtalan ítélet született, akkor is próbálj meg nagyvonalúan felülemelkedni a téged ért igazságtalanságon.
Viselkedésed a pályán, versenyen, rendezvényen soha ne váltsa ki az emberek nem tetszését: ne káromkodj, ne legyenek dühkitöréseid, ne legyél ellenséges, vagy lekezelő ellenfeleiddel szemben, és mindig tartsd be a házirendet.
Kint, vagy bent pattant a labda? A legtöbb vitára, nézetletérésre ez a kérdés ad okot. A kérdésre salakpályán könnyebb válaszolni, hiszen a labda nyomának beazonosítása után minden eldönthető. Egyéb pályafelületen ha nincs játékvezető, nincs más lehetőséged mint elfogadni az ellenfeled ítéletét. Amennyiben ellenfeled túl sokszor hoz téves ítéletet, kérheted a versenybíró közreműködését.
  • Cikkszám
    123417
Webáruház készítés